Kilka słów o potrawie
CZAS
PORCJE
KATEGORIA
- dynia ok 3 kg (wystarczy dla 4 osób)
- korzeń imbiru ok 5 cm
- masło 100g
- bulion warzywny (ja stosuję w „zdrowych” kostkach bez konserwantów, wzmacniaczy smaku itp) filiżankę
- mleko kokosowe 2 łyżki stołowe
- curry 2 łyżki stołowe
Zobacz także
JESIENNA OWSIANKA Z GRUSZKAMI I ORZECHAMI WŁOSKIMI
Zapraszam na kolejny wariant owsianki, tym razem z gruszkami. Nie ma lepszego owocu, który nawilża Płuca jesienną porą.
NAPOJE CHŁODZĄCE
W letnie upały najlepszym rozwiązaniem jest zielona herbata [LU CHA/CHA YE], ze względu na to, że wg medycyny chińskiej usuwa Gorąco i toksyny, wpływając odświeżająco na całe ciało. Zielona herbata oczyszcza oczy i głowę, poprawia koncentrację i uwagę. Łagodzi objawy Gorąca w ciele, takie jak zawroty głowy, pragnienie i rozdrażnienie.
ZUPA POMIDOROWA
Przepis na zupę pomidorową pochodzi z książki „W malinowym chruśniaku” Piotra Henschke