Kilka słów o potrawie
CZAS
PORCJE
KATEGORIA
- dynia ok 3 kg (wystarczy dla 4 osób)
- korzeń imbiru ok 5 cm
- masło 100g
- bulion warzywny (ja stosuję w „zdrowych” kostkach bez konserwantów, wzmacniaczy smaku itp) filiżankę
- mleko kokosowe 2 łyżki stołowe
- curry 2 łyżki stołowe
Zobacz także
CONGEE Z GROSZKIEM CUKROWYM I MŁODĄ MARCHEWKĄ
Staram się gotować potrawy z tego co aktualnie rośnie, z tego co jest najświeższe i sezonowe. Dzisiaj na śniadanie polecam kleik ryżowy z groszkeim cukrowym i młodą marchewką.
WARZYWA DUSZONE Z PULPETAMI RYŻOWO-MIĘSNYMI
Nie jestem zwolenniczką skrajnych diet eliminacyjnych, ale uważam, że statystycznie za dużo spożywamy produktów zwierzęcych. Polecam zmniejszyć ilość mięsa na korzyść warzyw. W tym przepisie smak mięsa jest obecny, ale jego ilość mocno ograniczona.
ZUPA Z LIŚCI RZODKIEWEK
Czysty chlorofil. Niecodzienna zupa, sezonowa, pyszna, bez trawiastego smaku. Lubiana przez dzieci! Naprawdę:)
W swojej praktyce stosuje wiedzę z zakresu (TMC) Tradycyjnej Medycyny Chińskiej, którą uzyskałem na specjalistycznych kursach oraz podczas praktyki z moimi mistrzami z klasztoru Shaolin w tym moim głównym mistrzem, Shi Yan Ao, Shi De Hongiem, który zainteresował mnie Yang Shengiem oraz mistrzem Zhang Ming Liangiem – obecny 14 dzierżawca tradycji Emei.