
CZAS
PORCJE
KATEGORIA
- pudełko pieczarek (ok. 10 sztuk)
- grzyby suszone: podgrzybki, borowiki, mun, shitake
- cebula 1 sztuka
- masło 30g
- ziemniaki 3 sztuki
- marchew 1 sztuka
- korzeń pietruszki 1 sztuka
- śmietana do zupy
Zobacz także
ZUPA Z DYNI, DAKTYLI CHIŃSKICH, NASION LOTOSU I BIAŁEGO GRZYBA
Pierwszy raz jadłam tę potrawę w Pekinie, w okresie zimowym. Odżywcza, kojąca, nawilżająca potrawa. Słodkość bez wyrzutów sumienia.
SUAN MEI TANG – KWAŚNA HERBATA ŚLIWKOWA NA UPALNE DNI
Suan Mei Tang, najsłynniejszy letni napój, pity w czasie sezonu słonecznego MANG ZHONG i pozostałe upalne letnie dni. Przepis na ten napój istnieje od ponad 1000 lat. Włączenie go do letniego menu zapobiega możliwym dolegliwościom wynikającym z powodu Gorąca.
JESIENNA OWSIANKA Z GRUSZKAMI I ORZECHAMI WŁOSKIMI
Zapraszam na kolejny wariant owsianki, tym razem z gruszkami. Nie ma lepszego owocu, który nawilża Płuca jesienną porą.

W swojej praktyce stosuje wiedzę z zakresu (TMC) Tradycyjnej Medycyny Chińskiej, którą uzyskałem na specjalistycznych kursach oraz podczas praktyki z moimi mistrzami z klasztoru Shaolin w tym moim głównym mistrzem, Shi Yan Ao, Shi De Hongiem, który zainteresował mnie Yang Shengiem oraz mistrzem Zhang Ming Liangiem – obecny 14 dzierżawca tradycji Emei.