CZAS
PORCJE
KATEGORIA
- pudełko pieczarek (ok. 10 sztuk)
- grzyby suszone: podgrzybki, borowiki, mun, shitake
- cebula 1 sztuka
- masło 30g
- ziemniaki 3 sztuki
- marchew 1 sztuka
- korzeń pietruszki 1 sztuka
- śmietana do zupy
Zobacz także
CUKINIA GRILLOWANA
Przykład jak przygotować warzywo typu Yin na sposób Yang, prosty sposób na równoważenie termiki produktu. Tak przygotowana cukinia smakuje podana ciepło ale także na zimno jako dodatek do innych potraw lub samodzielna przekąska.
OWSIANKA Z OWOCAMI LETNIMI
Wariant letni popularnej owsianki. Dzięki dodatkowi wychładzających owoców letnich, ciepłe i gotowane śniadanie nie jest aż tak rozgrzewające jak owsianki przygotowywane w chłodniejszych porach roku.
SAŁATKA Z BURAKÓW W STYLU GRECKIM
Bardzo smaczna sałatka inspirowana Grecją, ochładza i nawilża jednocześnie, idealna na letnie upały. Można ją spożywać jako samodzielne danie albo jako dodatek do potraw mięsnych lub zbożowych.