CZAS
PORCJE
KATEGORIA
- pudełko pieczarek (ok. 10 sztuk)
- grzyby suszone: podgrzybki, borowiki, mun, shitake
- cebula 1 sztuka
- masło 30g
- ziemniaki 3 sztuki
- marchew 1 sztuka
- korzeń pietruszki 1 sztuka
- śmietana do zupy
Zobacz także
CONGEE ZE SZPARAGAMI
Ryż jest najbardziej popularnym zbożem do przygotowywania congee, może też być on zastąpiony przez proso, orkisz lub inne zboża.
OMLET Z POMIDORAMI I SZCZYPIORKIEM
Szybkie i sycące śniadanie. Najlepsze w sezonie letnim. Na ciepło oczywiście.
BOTWINKA – ZUPA Z MŁODYCH BURAKÓW
Prosta i pyszna zupa z młodych buraków, charakterystyczna dla kuchni polskiej, odżywcza i oczyszczająca, tonik dla Krwi. Obowiązkowa w późno wiosennym i letnim menu, jak ktoś ma buraczki z własnego ogródka.