Kilka słów o potrawie

CZAS
PORCJE
KATEGORIA
- 1 średnia bulwa kopru włoskiego
- 1/2 korzenia pietruszki
- 10-15 cm kawałek pora
- 1/8 selera naciowego lub łodyga selera naciowego
- liście laurowe, ziele angielskie, sól, pieprz
- garść świeżo łuskanych orzechów włoskich


- Ta lekkostrawna zupa jest szczególnie polecana osobom z problemami trawiennymi z powodu Zimna. Ogrzewa Żoładek, wspomaga trawienie, zmniejsza niedoborowe bóle brzucha,
- koper włoski ogrzewa, wzmacnia Qi, wpływa dobrze na trawienie,
- seler, pietruszka, por wzmacniają i ogrzewają,
- orzechy włoskie, zwłaszcza prażone ogrzewają Nerki, szczególnie jest to korzystne w okresie zimowym.
Zobacz także
PASZTET Z SELERA
Ten szybki przepis na warzywny pasztet zadowoli nawet najwiekszych mięsożerców, a jak nie zadowoli to na pewno zaskoczy. Polecam jako urozmaicenie Wielkanocnego stołu i nie tylko.
MAKARON SOBA Z WARZYWAMI
W nawiązaniu do wpisu na temat gryki chciałam się podzielić szybkim przepisem wykorzystującym makaron gryczany Soba. Nie trzymajcie się sztywno przepisu, wykorzystujcie te warzywa, które są aktualnie dostępne lub te które najbardziej lubicie.
ZUPA KREM Z BURAKÓW
Chcąc wzmocnić Krew nie możemy obejść się bez buraków. Dzisiaj przedstawiam banalnie prosty przepis na krem z buraków.