Kilka słów o potrawie
CZAS
PORCJE
KATEGORIA
- marchew – 1/2 kg
- cebula – 1/2 sztuki
- masło – 20g
- Rozmaryn – 1/8 łyżeczki
- Tymianek – 1/4 łyżeczki
- Kurkuma – 1/4 łyżeczki
- Pieprz czarny – 1/8 łyżeczki
- Sól – 1 łyżeczka
- Woda – 1 l
- Marchew i cebulę obierz i pokrój drobno.
- Rozgrzej garnek (minimum 2 l) na małym ogniu i rozpuść w nim masło. Dodaj posiekaną cebulę i smaż ją około 1 minuty. Następnie dodaj wodę i pokrojoną marchew. Gotuj pod przykryciem 20-30 minut, tak długo, aż marchew będzie miękka.
- Dodaj przyprawy oraz sól i zmiksuj zupę blenderem na gęsty krem.
Zobacz także
CHLEB ŻYTNI NA ZAKWASIE
Od 2012 roku chleb żytni na zakwasie jest obecny w moim domu. Przerabiałam różne mąki, przepisy, dodatki, zawsze jednak wracam do wersji podstawowej. W prostocie siła.
NAPOJE PORUSZAJĄCE ZASTÓJ QI
Przewlekły stres, który wiaże się z wystepowaniem syndromu zastoju Qi towarzyszy nam wszystkim. Zioła usprawniajace przepływ Qi Wątroby pomagają szybko zniwelować skutki przewlekłego napięcia organizmu, pozwalają odpuścić, nabrać dystansu do problemów, spojrzeć z innej perspektywy.
ZUPA HARMONIZUJĄCA NARZĄDY ZANG
Zapraszam na zupę o szczególnych właściwościach, przygotowaną z niecodziennych składników.