Kilka słów o potrawie

W ramach eliminacji Wilgoci przedstawiamy przepis, który świetnie wzmacnia Śledzionę, dzięki czemu zapobiega gromadzeniu się Wilgoci w ciele. Marchew w końcu to żeń-szeń wsród warzyw.
}

CZAS

30 min

PORCJE

2-3

KATEGORIA

Zupy
Składniki:
  • marchew – 1/2 kg
  • cebula – 1/2 sztuki
  • masło – 20g
  • Rozmaryn – 1/8 łyżeczki
  • Tymianek – 1/4 łyżeczki
  • Kurkuma – 1/4 łyżeczki
  • Pieprz czarny – 1/8 łyżeczki
  • Sól – 1 łyżeczka
  • Woda – 1 l
Jak przyrządzić:
  1. Marchew i cebulę obierz i pokrój drobno.
  2. Rozgrzej garnek (minimum 2 l) na małym ogniu i rozpuść w nim masło. Dodaj posiekaną cebulę i smaż ją około 1 minuty. Następnie dodaj wodę i pokrojoną marchew. Gotuj pod przykryciem 20-30 minut, tak długo, aż marchew będzie miękka.
  3. Dodaj przyprawy oraz sól i zmiksuj zupę blenderem na gęsty krem.
MODYFIKACJE

Zobacz także

PASZTET Z SELERA

PASZTET Z SELERA

Ten szybki przepis na warzywny pasztet zadowoli nawet najwiekszych mięsożerców, a jak nie zadowoli to na pewno zaskoczy. Polecam jako urozmaicenie Wielkanocnego stołu i nie tylko.

MAKARON SOBA Z WARZYWAMI

MAKARON SOBA Z WARZYWAMI

W nawiązaniu do wpisu na temat gryki chciałam się podzielić szybkim przepisem wykorzystującym makaron gryczany Soba. Nie trzymajcie się sztywno przepisu, wykorzystujcie te warzywa, które są aktualnie dostępne lub te które najbardziej lubicie.

ZUPA KREM Z BURAKÓW

ZUPA KREM Z BURAKÓW

Chcąc wzmocnić Krew nie możemy obejść się bez buraków. Dzisiaj przedstawiam banalnie prosty przepis na krem z buraków.

AUTOR PRZEPISU:

Pin It on Pinterest

Share This