CZAS
PORCJE
KATEGORIA
- pudełko pieczarek (ok. 10 sztuk)
- grzyby suszone: podgrzybki, borowiki, mun, shitake
- cebula 1 sztuka
- masło 30g
- ziemniaki 3 sztuki
- marchew 1 sztuka
- korzeń pietruszki 1 sztuka
- śmietana do zupy
Zobacz także
CONGEE Z GROSZKIEM CUKROWYM I MŁODĄ MARCHEWKĄ
Staram się gotować potrawy z tego co aktualnie rośnie, z tego co jest najświeższe i sezonowe. Dzisiaj na śniadanie polecam kleik ryżowy z groszkeim cukrowym i młodą marchewką.
WARZYWA DUSZONE Z PULPETAMI RYŻOWO-MIĘSNYMI
Nie jestem zwolenniczką skrajnych diet eliminacyjnych, ale uważam, że statystycznie za dużo spożywamy produktów zwierzęcych. Polecam zmniejszyć ilość mięsa na korzyść warzyw. W tym przepisie smak mięsa jest obecny, ale jego ilość mocno ograniczona.
ZUPA Z LIŚCI RZODKIEWEK
Czysty chlorofil. Niecodzienna zupa, sezonowa, pyszna, bez trawiastego smaku. Lubiana przez dzieci! Naprawdę:)
W swojej praktyce stosuje wiedzę z zakresu (TMC) Tradycyjnej Medycyny Chińskiej, którą uzyskałem na specjalistycznych kursach oraz podczas praktyki z moimi mistrzami z klasztoru Shaolin w tym moim głównym mistrzem, Shi Yan Ao, Shi De Hongiem, który zainteresował mnie Yang Shengiem oraz mistrzem Zhang Ming Liangiem – obecny 14 dzierżawca tradycji Emei.